Nejlepší sous-vide vařiče 2024 – recenze, test, srovnání
Obsah článku: + Zobrazit obsah článku
- Nejlepší sous-vide vařiče
- Sous-vide vařiče – recenze
- Klarstein Quickstick
- Lauben Sous-Vide Stick SV01
- Co je sous-vide vařič
- Proč si pořídit sous-vide vařič
- Jak vybrat vhodný sous-vide vařič
- Jak správně používat sous-vide
- Možné obavy spotřebitelů
- Cena a oblíbení výrobci
- Nejčastější otázky a odpovědi (FAQ)
- Steba SV 50
Přestože jsou sous-vide vařiče na trhu již nějaký ten čas, pro mnohé lidi je to stále neznámý pojem. Co to je sous-vide vaření a jaké má pro vás benefity? Se sous-vide vařením jste se mohli setkat především v luxusních restauracích, ale stále častěji se takový způsob vaření dostává i do běžných domácností. Důvodem je kvalita jídla, které dokážete s takovým vařičem uvařit. Jde totiž o pomalé vaření ve vakuu, díky kterému si suroviny zachovávají svou přirozenou chuť, ale především všechny své živiny.
Prozradíme vám, co je sous-vide vařič, proč se vyplatí do jeho zakoupení investovat a poradíme vám i se správným výběrem. Podíváme se na podstatné parametry, které byste měli sledovat před koupí i na to, jak ho správně používat, abyste byli s konečným výsledkem maximálně spokojeni.
Nejlepší sous-vide vařiče
Názov | Hodnotenie | Detail |
---|---|---|
Profi Cook SV 1126 ✔ LIDOVÁ VOLBA | Zobrazit produkt | |
G21 Maestro WiFi ✔ VÍTĚZ TESTU | Zobrazit produkt | |
Laica SVC107L ✔ ZLATÁ STŘEDNÍ CESTA | Zobrazit produkt | |
Klarstein Quickstick ✔ DOBRÉ RECENZE | Zobrazit produkt | |
Lauben Sous Vide Stick SV01 ✔ NEJPRODÁVANĚJŠÍ | Zobrazit produkt | |
Steba Sous-Vide SV 2 ✔ PRO NÁROČNÉ | Zobrazit produkt |
Sous-vide vařiče – recenze
Přinášíme vám tipy na vhodné sous-vide vařiče, které vás nezklamou svým výkonem a ani funkcemi. Při výběru jsme zohlednily poměr ceny a kvality, jednotlivé parametry a přihlíželi jsme i na názory spotřebitelů, kteří daný produkt již vlastní. Který ze sous-vide Vaic vás zaujal nejvíce? Přečtěte si recenze vybraných produktů, které splňují všechny předpoklady pro snadné a pohodlné vaření metodou sous-vide.
Co je sous-vide vařič
Pojem sous-vide pochází z francouzštiny a v překladu znamená pomalé vaření ve vakuu. Možná jste tento výraz zahlédli v jídelníčku luxusní restaurace, protože takový styl vaření mají v oblibě špičkoví šéfkuchaři. Jak jsme naznačili, sous-vide vaření stále častěji proniká i do běžných domácností.
Sous-vide je léty ověřená metoda vaření původem z Francie, při které se suroviny pomalu vaří ve vakuově uzavřených sáčcích. Jak správně tušíte, na sous-vide vaření je nutné kromě sous-vide vařiče vlastnit i vakuovačkou a speciální vakuové obaly. Suroviny pomocí svářečky fólií umístěte do vakuového sáčku a pak je vložíte do vodní lázně s přesně nastavenou teplotou. Takové vaření trvá i několik hodin, záleží na tom, co chcete vařit.
Připravovat můžete různý druhy pokrmů – maso, ryby, zeleninu, ovoce a další. Jednotlivé suroviny můžete vařit společně i samostatně, podle toho, jaké jídlo připravujete. Potraviny se nejčastěji připravují při teplotě 55 až 60 stupňů Celsia. Výsledkem takovéhle pomalé přípravy jídla je skvěle uvařený pokrm, který si zachová svou texturu, barvu, chuť, vůni i šťávu. Co je ještě podstatnější, v jídle se zachovají i všechny důležité vitamíny, minerály a další živiny, které jsou důležité pro lidský organismus.
Sous-vide zařízení je schopno udržet vodu při ideální teplotě. Toto často neplatí u sporáků, protože hořák může způsobit nerovnoměrnost přípravy pokrmu. Sous-vide vařič vám zaručí, že jídlo se během přípravy zahřívá na konstantní teplotě při stejných podmínkách. Proto už i některé méně luxusní restaurace či bistra, které se zaměřují na zdravé stravování, přecházejí na sous-vide vaření. Tento kuchyňský elektrospotřebič má široké využití a kromě toho, že s ním připravíte chutné a zdravé jídlo plné živin, ušetříte i na energiích.
Proč si pořídit sous-vide vařič
Pomocí sous-vide vařiče můžete připravovat různé druhy pokrmů či dokonce nápojů. Spolehlivě uvaří maso, ryby, jogurty, dezerty, alkohol, domácí sirupy, ovocné pyré, zeleninu a cokoli dalšího, na co si vzpomenete. Jde o vysoce pohodlný styl vaření, který vám nezabere mnoho času, protože jídlo netřeba při vaření kontrolovat, míchat, podlévat ani otáčet. O vše se postará tento šikovný a inteligentní přístroj. Vy tak můžete svůj čas využít jinak – produktivněji, případně na odpočinek.
Příprava jídla stylem sous-vide je zdravá, protože můžete vařit bez použití oleje či tuku. Navíc pomalé vaření ve vakuu zajistí, že pokrmy jsou připraveny rovnoměrně a chutnají skvěle. Nemusíte se obávat, že se vám jídlo převaří, spálí nebo jakkoli jinak znehodnotí. Ze sous-vide přístroje vytáhnete křehké a šťavnaté maso či křupavou zeleninu plnou vitamínů.
Potraviny si zachovají svou přirozenou chuť nebo do sebe perfektně vstřebají chuť bylinek a koření, které jste přidali do sáčku. Při vaření ve vakuu nehrozí, že by vám šťáva vytekla na pánev či do hrnce. Zůstane spolu s potravinami v sáčku, proto si jídlo zachová svou šťavnatost a samozřejmě i svou barvu a texturu. K hlavním benefitem patří, že pokrmy si zachovají všechny své vitamíny, minerály a další živiny, které pomalé vaření při nízkých teplotách nezničí. Vy si tak pochutnáte na dokonale připraveném jídle, které je zdravé a dodá vašemu tělu potřebnou energii.
Sous-vide nádoba dokáže připravit až 20 steaků nebo jiných druhů pokrmů najednou. Jídlo stačí ochutit, vložit do speciálních sáčků, které vakuově uzavřete, nastavit požadovanou teplotu a dát vařit. Přístroj se o vše postará automaticky a vy ušetříte nejen čas, ale i kopu špinavého nádobí, které by se vám nahromadilo při klasickém vaření.
Konstantní vaření, které se používá při sous-vide, je šetrné k spotřebě energií. V průměru se při vaření spotřebuje tolik energie, kolik potřebuje pro svůj provoz 60-wattová žárovka. Se sous-vide spotřebičem se navíc zbavíte nepříjemného zápachu, který vzniká při běžném vaření. Jelikož je všechno jídlo ve vakuu, vaše kuchyně se nepromění na saunu plnou výparů, kterou musíte okamžitě vyvětrat.
Ačkoli donedávna bylo sous-vide vaření doménou špičkových šéfkuchařů v prestižních restauracích, stále častěji tento styl vaření proniká i do běžných domácností, které se chtějí stravovat zdravě a vytěžit z jídel co nejlepší chuť. Ponorný vařič pro sous-vide se stal dostupný a je ideální nejen do restaurací. Ocení ho všichni, kterým záleží na zdravé životosprávě, i ti, kteří nemají čas na stání u sporáku a věnování se vařeným jídlům. Jak jsme uvedli, o vaření se sous-vide vařič postará automaticky, díky čemuž si můžete užívat mnoho volného času.
Jak vybrat vhodný sous-vide vařič
Při koupi sous-vide přístroje patří k hlavnímu kritériu, pro kolik lidí chcete vařit. Od toho se bude odvíjet, zda sáhnete po sous-vide vařiči nebo raději zvolíte sous-vide hrnec, který je schopen uvařit několik pokrmů najednou. K podstatným parametrům patří i výkon přístroje, s jakou přesností lze nastavit teplotu, jakým způsobem se ovládá, zda má ovládací tlačítka, LCD displej nebo dotykový displej atd. Postupně si projdeme všechny důležité parametry, abyste věděli, podle čeho máte vybírat.
Typ přístroje
Sous-vide přístroje se dělí na dvě základní kategorie. Jednu tvoří ponorné vařiče, které jsou kompaktní, ale většinou s nimi najednou uvaříte menší počet jídel. Druhou kategorií jsou sous-vide hrnce, které jsou robustnější a v mnoha případech i dražší. Současně v nich uvaříte větší počet pokrmů, proto se vám hodí, pokud máte početnější rodinu nebo často přijímáte návštěvy.
Sous-vide vařič
Ponorný sous-vide vařič je kompaktní a skladné zařízení, které můžete snadno přenášet, a tak si gurmánský zážitek vychutnat i mimo domov. Vařič ohřívá a cirkuluje vodu, aby se během celého vaření udržela konstantní teplota. Drtivá většina je vybavena displejem, na kterém vidíte nastavenou teplotu, ta se pohybuje v rozmezí od 30 do 90 °C. Díky tomu, že teplotu lze regulovat podle toho, jaké suroviny vaříte, docílíte šťavnaté a měkké pokrmy, které si zachovají svou barvu, chuť i všechny vitamíny, minerály a další živiny. K běžné výbavě moderních sous-vide vařičů patří časovač, zvuková signalizace po ukončení vaření či automatické vypnutí přístroje.
Sous-vide vařiče jsou zpravidla levnější než sous-vide hrnce a jejich nespornou výhodou je použití prakticky s jakýmkoliv druhem varného hrnce nebo nádoby. Někteří výrobci uvádějí minimální doporučenou hloubku nádoby, ve které budete vařit metodou sous-vide. Pokud vaříte menší množství pokrmu, zvolíte si malou nádobu. Při větším množství jídla zas sáhnete po velkém hrnci. Tato flexibilita a univerzálnost je velkým přínosem a protože samotný sous-vide vařič je kompaktních rozměrů, nemáte problém s jeho skladováním.
Sous-vide hrnec
Sous-vide hrnec je samostatnou jednotkou, která spíše připomíná malou pekárnu. Jelikož má hrnec robustnější konstrukci (většinou čtvercového tvaru), v kuchyni mu musíte vyhradit dostatek prostoru. Vodní lázeň, ve kterém se jídlo připravuje pomalým vařením při nízkých teplotách, je součástí samotného přístroje. Nemusíte tedy marnit čas hledáním vhodné nádoby na vaření.
Sous-vide hrnce jsou obvykle dražší a kvůli konstrukci nejsou vhodné na cestování. Jídlo připravené ve vakuu si tak vychutnáte jen v pohodlí domova. Při hrncích je vaření méně flexibilní, ale na druhé straně dokáží najednou uvařit velké množství jídla. To se hodí, pokud připravujete rodinnou oslavu nebo párty s kamarády. Sous-vide přístroj vám ušetří množství času a zejména vás odbřemení množství hrnců rozložených na sporáku, které byste museli využít v případě klasického vaření.
Vodní kapacita
Vodní kapacita se týká zejména sous-vide hrnců. Kapacita vody je úměrná velikosti stroje a ačkoliv jsou menší hrnce levnější, vězte, že nebudou schopny uvařit tolik jídla najednou jako rozměrnější modely.
Počítejte s tím, že velké sous-vide přístroje jsou drahé a zaplatíte za ně i několik tisíc korun, avšak na druhé straně vám usnadní vaření, pokud připravujete jídla pro mnoho lidí, nebo pokud plánujete vařit komplikované pokrmy pomocí více sous-vide receptů najednou.
Přečtěte si v popisu výrobku, zda výrobce uvádí, kolik pokrmů s přístrojem uvaříte, nebo pro kolik osob s ním můžete vařit současně. Při ponorných sous-vide vařičích si všímejte, do jakého maximálního množství vody je vařič určen. Běžné ponorné sous-vide vařiče zvládnou rovnoměrně zahřívat do objemu 20 litrů.
Rychlost ohřevu
Rychlost ohřevu vody se při mnoha modelech podstatně liší. V parametrech přístroje proto nezapomeňte sledovat ani tento údaj. Rychlost ohřevu není až tak podstatná, protože kouzlo sous-vide vaření je v právě v tom, že jídlo se připravuje pomalu. Pokud vám na rychlosti ohřevu vody záleží, vybírejte z přístrojů, které dokáží vodu ohřát v co nejkratším možném čase.
Časovač
Časovač je skvělou funkcí, díky které nemusíte jídlo během přípravy sledovat. Můžete se věnovat jiným činnostem bez obavy, že by se vám jídlo převařili, spálilo nebo jakkoli jinak znehodnotilo. Moderní sous-vide přístroje vám dovolí připravovat jídlo až 99 hodin. Během několika dní tak nemusíte mít nad připravovaným jídlem žádný dohled. Přesto vám nedoporučujeme, abyste přístroj nechali po několik dní bez absolutního dozoru. Myslete na svou bezpečnost i bezpečnost vaší domácnosti, protože nikdy nevíte, zda se nevyskytne nějaká neočekávaná porucha. Mnohé sous-vide vařiče vás upozorní, pokud je v hrnci nedostatek vody nebo se po dovaření automaticky vypnou.
Připojení (Wi-Fi/Bluetooth)
Mnoho sous-vide zařízení je možné bezdrátově propojit se smartphonem. Děje se tak pomocí funkce Wi-Fi nebo Bluetooth. Pokud máte zájem sledovat vaření na displeji svého mobilního telefonu, je pro vás tato funkce podstatná. Pokud vaření nechcete sledovat, funkci nemusíte věnovat svou pozornost.
Co ještě zohlednit před koupí
Mnozí přední výrobci nabízejí multifunkční přístroje, které kromě pomalého vaření ve vakuu potěší přídavnými funkcemi. Je jen na vás, co vám víc vyhovuje. Před koupí se rozhodněte, zda chcete přístroj přenášet z místa na místo, nebo jej chcete mít fixně umístěn. V prvním případě sledujte jeho velikost i hmotnost a to, jak pohodlně se vám s ním manipuluje.
Nezapomeňte se v prodejně zeptat, zda je součástí balení i podrobný návod v českém jazyce, díky kterému vstoupíte do světa sous-vide vaření. Důležitým obsahem balení je i svářečka fólií, speciální fólie nebo takzvané zip lock sáčky na vakuové vaření. Ne každý výrobce toto potřebné vybavení přidává k výrobku, a proto si ho budete muset dokoupit. K nákladům za samotný přístroj se vám přičtou ještě náklady za dodatečné vybavení.
Abyste si vybrali správný sous-vide hrnec nebo sous-vide ponorný vařič je také vhodné sledovat recenze a hodnocení spotřebitelů, kteří sous-vide přístroj už mají. Zaměřte se na to, jak jsou s konkrétním přístrojem spokojeni, co se jim na něm líbí a co jim na něm vadí. Jejich postřehy z dlouhodobějšího užívání mohou být pro vás přínosem.
Nejlepší svářečky fólií 2024 – recenze, test, srovnání
Uskladněním potravin ve vakuu můžete výrazně prodloužit jejich životnost. Zařízení, používané na tuto činnost se nazývají svářečky fólií nebo vakuovačky a jsou hojně využívány v restauracích a v profesionální gastronomii. Výrobci však postupně představují i modely pro domácí použití s výrazně nižšími cenami. Dáme vám tipy, na co můžete svářečky fólií použít, poradíme vám, jak si... Přečíst článek
Jak správně používat sous-vide
Sous-vide vaření není žádná věda. Jde jen o zvyk, že po koupi sous-vide přístroje už nemusíte stát nad jídlem a neustále ho kontrolovat, míchat či převracet. O vše se automaticky postará přístroj. Předtím, než dáte jídlo vařit, ale musíte udělat několik podstatných kroků. Podíváme se na ně.
Pro přípravu jídel metodou sous-vide potřebujete tři základní věci. K nim patří svářečka fólií, fólie na vakuování potravin (sáčky) a sous-vide hrnec nebo vařič. Někteří výrobci dodávají namísto svářečky fólií a speciální fólie takzvané zip lock sáčky, které vám přípravu usnadní.
- Svářečka fólií – je potřebná na vzduchotěsné uzavření potravin, ale využijete ji i při běžném balení potravin, které chcete dlouhodobě uskladnit. Například na mražené potraviny.
- Fólie na vakuování potravin (sous-vide sáčky) – jsou důležitou součástí výbavy při sous-vide vaření. Suroviny, které chcete vařit, zabalíte do fólií a neprodyšně uzavřete, až potom je vložíte do hrnce. Díky takto zabaleným potravinám si pokrm uchová všechny své chutě a živiny a při vaření z něj nevytékají žádné šťávy. Všechny ingredience zůstanou spolu pohromadě, díky čemuž má jídlo perfektní chuť.
- Sous-vide hrnec nebo souosého-vide vařič – je na vás, zda si zvolíte hrnec nebo vařič, který je levnější alternativou. Hrnec s nastavitelnou teplotou se vám hodí tehdy, pokud často vaříte pro větší počet lidí. S kompletním sous-vide hrncem totiž dokážete najednou připravit až 20 jídel. Hrnec je však finančně náročnější a počítejte s tím, že za něj připlatíte. Ponorný sous-vide vařič je mnohem flexibilnější a kompaktnější, což umožňuje pohodlně ho přenášet z místa na místo a sous-vide jídlo si vychutnat i mimo domov.
Příprava surovin před vařením
Když už máte všechno potřebné vybavení na sous-vide vaření, stačí si připravit suroviny, které chcete vařit a ochutit je. Maso připravené metodou sous-vide si zachová všechny své přírodní chutě, ale pokud chcete rodinu či návštěvu překvapit, před zabalením do vakua ho pořádně ochuťte, chuť pepře prostoupí celým masem. K dalšímu kroku, který je nejdůležitější z celého postupu, patří vakuování. V tomto kroku vysajete veškerý vzduch ze sáčku a uzavřete ho, čímž se během vaření zabrání tomu, aby chutě a vůně opustili sáček. Nyní přichází na řadu samotné vaření, při kterém se potraviny připravují při nižších teplotách. Pozvolné vaření někdy trvá i hodiny, záleží na tom, co budete vařit. Tím, že se ingredience vaří déle a při relativně nízkých teplotách, jsou jemnější.
Sous-vide teploty a časy vaření
Při sous-vide vaření se meze nekladou žádným surovinám. Ať už připravujete vepřové kotlety, hovězí steak, krkovičku, filety z ryby nebo kuřecí prsa, maso bude vždy měkké a šťavnaté. Hosty překvapíte dokonalou přípravou jako z restaurace, protože maso se bude pod vidličkou rozpadat, ale zároveň si na talíři udrží svůj původní tvar.
Při sous-vide vaření jsou podstatné teploty i časy vaření. Některá jídla si v případně potřeby můžete připravit předem a v sous-vide hrnci je jen dokončíte. Například maso osmahnete na rozpálené pánvi, ale musíte být dostatečně rychlí, abyste ho nevysušily. Teplotu pánve pak volte podle druhu masa. My se však zaměříme na přímé vaření pomocí sous-vide a prozradíme vám, jaké teploty jsou při přípravě jednotlivých pokrmů nejběžnější.
Sous-vide tabulka pro nejčastěji teploty a časy:
Potravina | Teplota | Čas |
kuřecí prsa | 63,5 °C | 2 hodiny |
vepřové koleno | 71 °C | 24 hodin a viac |
hovězí steak (medium) | 60 °C | 4 hodiny |
rybí filet | 52 °C | 20 minut |
Pomocí sous-vide nemusíte vařit pouze maso, tento přístroj si stejně skvěle poradí i se zeleninou, houbami či vejci a dalšími surovinami. Třeba jen zvolit správný čas a teplotu, abyste byli s finálním výsledkem spokojeni. Teploty a časy uvádějí v přehledných tabulkách samotní výrobci sous-vide hrnců a vařičů. Najdete je na oficiálních webových stránkách a někteří dokonce nabízejí i aplikace, které je možné stáhnout si přímo do smartphonu.
Jakou teplotu zvolit při dalších surovinách:
Potravina | Stupeň přípravy | Teplota |
vejce | naměkko | 64 °C |
natvrdo | 71 °C | |
míchané | 75 °C | |
pasterizované | 57 °C | |
zelenina, ovoce | - | 84 – 87 °C |
ryby, mořské plody | rare | 47 °C |
medium rare | 52 °C | |
medium | 60 °C | |
kuřecí, krůtí, kachní maso |
medium rare | 56,5 °C |
medium | 60 – 64 °C | |
well done | 80 °C | |
vepřové maso | medium rare | 56,5 °C |
medium | 60 °C | |
well done | 71 °C a více | |
hovězí, telecí, jehněčí maso, zvěřina | rare | 49 °C |
medium rare | 56,5 °C | |
medium | 60 °C | |
medium well | 65,5 °C | |
well done | 71 °C a více |
Možné obavy spotřebitelů
Někteří spotřebitelé se vaření metodou sous-vide obávají, protože jej náročná. Všechno je to jen o cviku a o nastudování si správného postupu. Při nedodržování určitých zásad totiž nemusíte být s výsledným jídlem spokojeni. Samotné sous-vide vaření je však jednoduché, protože vaším jediným úkolem je připravit suroviny a ingredience, vložit je do speciálního vakuově uzavřeného sáčku, nastavit správnou teplotu a čas a o vše ostatní se automaticky postará inteligentní přístroj.
Jelikož se při sous-vide vaření vkládá jídlo do plastových fólií nebo sáčků, mnohým vadí, že musí vařit v umělé hmotě. Sáčky, které se používají při sous-vide vaření, jsou však certifikované na kontakt s jídlem, a proto by neměly obsahovat žádné nežádoucí látky. Alternativou je vaření ve skleněných obalech, které jsou dražší a navíc nedokážou tak dobře potraviny uzavřít, a proto se k nim může dostat vzduch.
K obavám některých spotřebitelů přispívá fakt, že jídlo se vaří při nízkých teplotách. Teplá voda je skvělé prostředí k rozmnožování různých patogenů a některé bakterie a parazity se nezničí při nízkých teplotách. Řešením je citlivé potraviny, jakými jsou například různé druhy masa, připravit předem rychlým osmažením na pánvi. Maso v sous-vide hrnci pak už jen dovaříte, čímž bude uvařené rovnoměrně bez ztráty chuti, vůně a tvaru.
K mínusům metody sous-vide můžeme přidat dodatečné náklady na svářečku fólií a speciální fólie nebo zip lock sáčky. Mnozí přední výrobci dodávají vše potřebné v balení, ale u jiných si potřebnou výbavu musíte dokoupit. Tak či jinak, fólie nebo sáčky vám jednou dojdou a vy budete muset investovat do jejich opětovného nákupu. Jde však o položky, které vám v rozpočtu neudělají velký škrt, protože se dají koupit za relativně nízké ceny. Navíc zip lock sáčky lze používat opakovaně, stačí je jen důkladně umýt. I v tomto případě se vám sáček časem opotřebuje a vy musíte sáhnout po novém. Avšak ve srovnání s běžným sáčkem či vakuovací fólií má zip lock sáčkem delší životnost.
Cena a oblíbení výrobci
Cena sous-vide vařičů závisí na mnoha parametrech. Odvíjí se od toho, co všechno dostanete v balení k přístroji, jaký výkonný přístroj je, kolik má přídavných a praktických funkcí a pod. a v neposlední řadě od výrobce. Za osvědčenou značku, která nabízí kvalitní výrobky, si jednoduše třeba připlatit.
Obecně se za levnější považují ponorné sous-vide vařiče, které zvládnou najednou připravit menší množství pokrmů. Není to však pravidlo a za podobné ceny v obchodech i rozměrné sous-vide hrnce s velkou kapacitou.
Nejlevnější sous-vide přístroj si pořídíte již od 1 300 Kč. Jde o jednoduchý přístroj, který vás uvede do tajů vaření metodou sous-vide. Zpravidla v balení najdete jen samotný přístroj a vy si musíte dokoupit vakuovačku i speciální fólii nebo kapsy. Počítejte proto se zvýšenými náklady.
Suma za sous-vide hrnec se může vyšplhat až na několik tisíc korun. V tomto případě jde o profesionální stroje, které jsou vhodné do restaurace nebo bistra, kde je nutné uvařit velké množství pokrmů současně.
Za optimální ceny kvalitních sous-vide vařičů nebo hrnců pro běžné domácí použití se považuje cenová kategorie od 2 200 do 5 000 Kč. V tomto cenovém rozpětí získáte spolehlivý sous-vide přístroj, který disponuje všemi potřebnými funkcemi pro pohodlné vaření a přitom při mnoha modelech získáte v balení i vakuovací přístroj a sous-vide sáčky nebo speciální fólie. Vy se tak po rozbalení zboží nemusíte již o nic starat, stačí si jen prostudovat návod a pustit se do vaření. Odpadají vám dodatečné náklady na dokoupení nezbytného příslušenství.
K oblíbeným a zákazníky ověřeným značkám sous-vide přístrojů patří například Klarstein, Lauben nebo Steba. Kvalitní sous-vide přístroje nabízejí také značky Profi Cook, TFA, Caso či Medion. Sous-vide vařiče má v nabídce dokonce i známý obchodní řetězec Lidl, který ho prodává pod svou značkou Silvercrest. Jak vidno, nabídka je bohatá a je už jen na vás, který přístroj vám svými parametry bude vyhovovat nejlépe.
Nejčastější otázky a odpovědi (FAQ)
K častým otázkám spotřebitelů patří zejména to, zda je vaření metodou sous-vide bezpečné. Obávají se plastových sáčků či fólie, nesprávně nastavené teploty apod. Přinášíme vám odpovědi na často kladené otázky spotřebitelů, které vám objasní vše, co potřebujete vědět.
Je vaření v plastových sáčcích bezpečné?
Musím si koupit vakuovačkou?
Kolik času mi zabere sous-vide vaření?
Prodlouží metoda sous-vide trvanlivost jídla?
Je pravda, že se mohu otrávit?
Starší modely, které již nejsou dostupné
Datum poslední aktualizace: 20.09.2024
Přidat komentář
Poslední články
Testovali jsme kuchyňské pomocníky MioMat a Luli Chef Midi: Který si vybrat?
Rychlá doba vyžaduje „smart“ řešení. A to nejen v práci, při sportu, péči o rodinu či domácnost, ale také při vaření. Právě... Přečíst článek
Jak vyčistit pračku od zápachu, plísně, vodního kamene – octem, kyselinou citrónovou, sodou bikarbonou
Ať už používáte pračku denně nebo několikrát do týdne, při každém praní se v jejích útrobách hromadí neodpařená voda a vodní... Přečíst článek
Elektrokoloběžka AERIUM H800 zvládne město i terén. Jaké jsou její hlavní přednosti?
Hledáte praktický dopravní prostředek do města i na vyjížďky do přírody? Elektrokoloběžka AERIUM H800 je skvělou volbou.... Přečíst článek
Jak vyčistit myčku nádobí Electrolux, Bosch, Beko: octem, kyselinou citrónovou nebo sodou?
Přestože myčku nádobí používáte denně, na její čištění často zapomínáte. Přistoupíte k němu až tehdy, když myčka najednou... Přečíst článek