Delimano Stone Legend CopperLUX pánev – recenze, zkušenosti
Obsah recenzie: + Zobrazit obsah článku
(79.8%)
Pánev Delimano Stone Legend CopperLUX je vyrobena ze smaltu a oceli s kamennými a měděnými částicemi. Je vysoce odolná a vyznačuje se dobrými tepelnými vlastnostmi. Na nepřilnavém povrchu Quantanium můžete vařit jen na kapce oleje. Je nepřilnavý a velmi snadno se čistí. Pánev je vhodná na všechny typy sporáků i do myčky.
Povrch Quantanium se díky svým magnetickým vlastnostem na indukčním sporáku zahřívá velmi rychle již při nižších teplotách. Můžete proto vařit při středních teplotách a dosáhnout při tom maximální výkon. Jelikož je smalt vypálen při 840 ° C, pánev si udržuje barvy velmi dlouho.
Ať už je pro vás vaření vášní nebo vaříte jen výjimečně, mít kvalitní nádobí se vám vyplatí. Ušetříte díky němu čas při vaření i mytí, kvalitní hrnce vás navíc, jak se říká, přežijí. Pánev Delimano Stone Legend CopperLUX má dobré ohlasy ze strany uživatelů, proto jsme se rozhodli ji vyzkoušet.
Dostupná ve 3 velikostech
Pánev si můžete zakoupit ve 3 různých velikostech. K dispozici jsou modely s průměrem 28, 24 a 20 cm. Vnímáme to jako velké plus, protože každý si může vybrat velikost, jaká mu vyhovuje. Větší pánev je např. vhodná na přípravu masa, menší na palačinky apod.
Nepřilnavý povrch
Na pánvi Delimano Stone Legend CopperLUX se vám zaručeně nic nepřipálí. Je vytvořena z kombinace několika kvalitních materiálů. Základem je ocel, zespodu chráněná smaltem a s vnitřním povrchem s obsahem částeček mědi, kamene a titanu. Celkově má pánev až tři vrstvy nepřilnavého povrchu. Měděné částečky se starají o dokonalou vodivost tepla, kamenné teplo zadržují a uvolňují ho postupně a titanové částečky jsou zas odpovědné za odolnost pánve. Ocel, chráněná 2 vrstvami smaltu, je zárukou vysoké odolnosti, rychlého zahřívání a udržování teploty.
Na všechny druhy varných desek
Pánev Delimano Stone Legend CopperLUX je vhodná na všechny druhy varných desek, díky spodní části z kvalitní oceli ji může použít i na indukční varné desce. Trochu nás zamrzelo, že pánev nedisponuje odnímatelnou rukojetí a nedá se použít k zapékání v troubě. Rukojeť je z pevného plastu, v ruce se drží dobře a snadno se s pánví manipuluje.
Plusem je i to, že pánev je vhodná pro přípravu pokrmů na různé způsoby, dá se v ní opékat, smažit i grilovat, případně i vařit. Pánev se dodává bez pokličky, ta se však dá v případě zájmu dokoupit.
Třeba ji zahřívat postupně
Navzdory odolnosti pánve s ní třeba zacházet při vaření opatrně, tedy zahřívat ji postupně. Díky tomu si pánev udrží déle své vlastnosti. To, zda pánev skutečně ušetří při použití na indukční varné desce až 20 procent energie, nevíme otestovat, můžeme však potvrdit, že svou teplotu i teplotu pokrmu udržuje velmi dlouho.
Zdravé vaření
Nepřilnavost povrchu zajišťuje technologie Quantanium. Povrchová vrstva z přírodního kamene a částeček mědi s obsahem titanu má perfektní izolační vlastnosti. Při testování jsme vždy použili při přípravě jídla alespoň pár kapek oleje. Přece jen trochu másla či pár kapek oleje zjemní chuť jídla a povrch není tak namáhán jako při vaření zcela bez tuku.
Pánev se s ohledem na použité materiály a nepřilnavost povrchu jednoduše čistí. Vhodná je i do myčky nádobí.
Zkušenosti a recenze
Většina uživatelů považuje pánev za dobrou volbu a poměr cena/kvalita je podle nich příznivý. Rovněž potvrzují, že na pánvi se vaří dobře, není těžká, proto se s ní snadno manipuluje, a pro přípravu pokrmů stačí opravdu jen pár kapek oleje. Plusem je i bezproblémové čištění pánve.
Datum publikace: 31.08.2020
Nejlepší pánve 2024 Litinové, Keramické, Grilovací – recenze, test, srovnání
Ať kuchař nebo kuchařka, každému vyhovuje jiný druh pánve. Někdo má rád mělké, jiný hluboké. Někdo má rád keramické a další zase používá téměř na všechno grilovací. Nebudeme vás přesvědčovat o tom, kterou pánev máte používat. Nabízíme vám pouze seznam nejlepších pánví ve více kategoriích. Podívali jsme se na redakční testy pánví, uživatelské recenze a hodnocení a sestavili jsme... Přečíst článek
Nejlepší grilovací pánev na steaky
Druhů pánví je nepočítaně a vybrat si tu správnou může být někdy skutečně velký problém. Víte však, z čeho jsou vyrobeny pánve, na kterých si děláte míchaná vejce nebo smažíte maso? Nejběžnější pánví v domácnostech je teflonová pánev, která má však stejně minusů jako plusů... Přečíst článek
Přidat komentář