Delimano Joy vakuovačka – recenze, zkušenosti
Obsah recenzie: + Zobrazit obsah článku
(79.8%)
Elektrická vakuovačka Joy od výrobce Delimano se sacím výkonem 0,6 barů šetří místo, ale i finance, protože potraviny uskladněny bez vzduchu vydrží čerstvé nesrovnatelně déle. Vakuovačka je úsporná, má velmi kompaktní rozměry a její obsluha je jednoduchá. Potraviny stačí vložit do vakuovací fólie, tu vložit do vakuovačky Joy, "zalepit" ji a všechno odložit na své místo.
Technické parametry: příkon = 100 W, sací výkon = 0,45 – 0,6 barů
Žádná profíčka, ale výborná hospodyně
Kvalita vakuovaček je obecně posuzována podle jejich sacího výkonu. Vakuovačka Joy disponuje výkonem 0,45 až 0,6 barů, což představuje sací rychlost okolo 7 – 8 l za minutu, no a to můžeme při domácím používání označit za velmi uspokojivý parametr. Pro lepší představu, některé modely za cenu nad 1 500 Kč mají sací výkon 0,8 barů.
Ovládání tohoto zařízení nemůžeme popsat jinak než extrémně jednoduché. Potraviny vložíte do vakuovací fólie, její otevřené konce nasunete do vakuovačky (tu musíte zapojit do el. zásuvky), stisknete tlačítko a v závislosti na jejím objemu vysajete veškerý vzduch za několik sekund.
Kompaktní a levná, i když bez některých praktických funkcí
Elektrická vakuovačka Joy je skutečně maličká, takže ji odložíte do nějakého šuplíku či poličky. Pozitivně hodnotíme i velmi nízkou cenu. Bohužel, od tohoto produktu nemůžete očekávat více, než je obyčejné odsávání vzduchu z vakuovacích fólií. V překladu, neobsahuje konektor (hadici) na vakuování nádob, nenajdete na ní ani řezačku na fólii, no a tu do ní nemůžete vložit. Za tu cenu a při takovém uspokojivém výkonu jí však tyto nedostatky na celkovém hodnocení podstatně neubírají.
Proč "utrácet" peníze za vakuovačkou?
Tuto otázku si položí asi ne jeden a jedna z vás. Aniž jsme se do problematiky skladování potravin ponořovali extrémně hluboko, vám uvedeme několik příkladů na rozdílnou trvanlivost zavákuovaných a nezavákuovaných potravin.
- Zamrazené hovězí maso: trvanlivost v sáčku – 6 měsíců/trvanlivost po vakuování – 2 až 3 roky
- Zamrazené ryby: trvanlivost v sáčku – 3 až 6 měsíců/trvanlivost po vakuování – 2 roky
- Sýr v chladničce: trvanlivost v sáčku – 1 až 2 týdny/trvanlivost po vakuování – 4 až 8 měsíců
- Zmražená zelená fazolka: trvanlivost v sáčku – 8 měsíců/trvanlivost po vakuování – 3 až 4 roky
Datum publikace: 06.09.2020
Nejlepší svářečky fólií 2024 – recenze, test, srovnání
Uskladněním potravin ve vakuu můžete výrazně prodloužit jejich životnost. Zařízení, používané na tuto činnost se nazývají svářečky fólií nebo vakuovačky a jsou hojně využívány v restauracích a v profesionální gastronomii. Výrobci však postupně představují i modely pro domácí použití s výrazně nižšími cenami. Dáme vám tipy, na co můžete svářečky fólií použít, poradíme vám, jak si... Přečíst článek
Přidat komentář